SysWorks Security Event

SysWorks Security Event

Dit jaar was het thema van het jaarlijkse SysWorks event: “Security”.

Gijzelsoftware “Wannacry” infecteerde wereldwijd 230.000 computers van particulieren, bedrijven, zorginstellingen en ziekenhuizen. Daarnaast steeg in een jaar het aantal meldingen van onder andere ransomware  van 2,3 miljoen naar 2,6 miljoen meldingen. IT beveiliging is voor veel organisaties een ondergesneeuwd onderwerp. In 90% van de gevallen wordt er pas actie ondernomen nadat er een infectie heeft plaatsgevonden.

De dag vond plaats in het Fort Eben Emael, de reus onder de forten. Het fort is gevestigd aan de rand van de Maastrichtse grens met België. Gedurende de dag werden de deelnemers getrakteerd op presentaties in combinatie met rondleidingen door het fort.

Zo vertelde HP over haar innovaties op het gebied van hardware en hoe zij HP gebruikers kunnen beveiligen tegen bedreigingen van buitenaf. BIOS beveiliging, veilig browsen en een softwarematige privacyfilter zijn onderwerpen die ter sprake zijn gekomen.

Na de rondleiding door het fort was ESET aan de beurt. ESET is een ontwikkelaar en fabrikant van beveiligingssoftware. Tijdens de presentatie van ESET werden de deelnemers duidelijk gemaakt hoe ze zich, naast de ESET software, het beste hun organisatie konden beveiligen. Werknemers zijn verantwoordelijk voor hun data. Een gemakkelijke start is bijvoorbeeld om de 3 maanden te wisselen van wachtwoord.

Na een paar kilometer door de kazematten van het fort te hebben gelopen sloot Cryptshare de dag af. Cryptshare is een product wat het mogelijk maakt encrypted en op een AVG-veilige manier persoonsgegevens te versturen. Met onder andere de Outlook plugin wordt het gebruik hiervan een stuk makkelijker!

Na de rondleidingen en de presentaties werd de dag afgesloten met een hapje en een drankje waarbij nog werd nagepraat over de presentatie en de ervaringen tijdens de rondleidingen.

Heeft u het event gemist en wilt u toch bijgepraat worden over het thema "Security"? Neem contact met ons op via info@sysworks.nl of via 046-4571220.


 

Download hier teamviewer: