helpbutton 2

gold insignia

 

hp essentials

Mobility

TOTAL BUSINESS MOBILITY
Working Out of Office met SysWorks

Business mobility is niet langer het exclusieve domein van directie en management. Zakendoen is het bureau, de kantoormuren en conventionele werktijden definitief ontstegen. Voor een toenemend aantal werknemers maakt mobiel werken dan ook steeds meer de dienst uit. En dat stelt bedrijven voor een enorme hoeveelheid kansen, mogelijkheden én vragen.

Mobiele datanetwerken

Stevig aan de basis van total business mobility staan de datanetwerken die het mogelijk maken. Op locatie e-mailen en internetten, of spreadsheets downloaden, bijwerken en versturen? Of liever presentaties bekijken en het bedrijfsnetwerk raadplegen? Het kan onderweg of thuis voortaan net zo goed als op kantoor. Met een abonnement voor GRPS/EDGE/UMTS of HSDPA zijn medewerkers overal en altijd productief en mist u geen minuut kostbare tijd.

Meer productiviteit
Verkoop- en onderhoudsmedewerkers, managers. Met een data-aansluiting op een notebook of smartphone blijven zij altijd en overal communiceren met het bedrijf. Wachttijd wordt werktijd en zaken zijn voortaan sneller geregeld.

Hogere efficiency
Met een mobiele data-aansluiting zijn uw collegas flexibel en speelt u beter in op nieuwe ontwikkelingen en kansen. U bespaart bovendien kosten en de bedrijfsefficiency verbetert.

Betere dienstverlening
Uw klanten krijgen directer antwoord op hun vragen. Uw collegas beschikken eerder over allerlei informatie. Uw leveranciers weten op tijd waar ze aan toe zijn. Mobiele datacommunicatie verbetert de dienstverlening op alle fronten, wat zich logischerwijs vertaalt in een goedgevulde orderportefeuille.

Kostenbesparing
De relatief lage investeringen in mobiele datanetwerken zijn eenvoudig terugverdiend door de verhoogde productiviteit en efficiency van de medewerkers. Daarbij draagt de gewonnen bewegingsvrijheid direct bij aan vergroot werkplezier. Geen wonder dat steeds meer medewerkers steeds vaker buiten kantoor te vinden zijn; mobiele datacommunicatie levert simpelweg méér op!

mobility2

 

WERKEN OP WISSELENDE LOKATIES

E-mail en Personal Information Management (PIM)

Push mail in perspectief
Het ontvangen en versturen van e-mail via PDA/smartphone is geen nieuw fenomeen. Het is technisch al jaren mogelijk om mail te raadplegen op externe locatie of via internet, ondersteund door bijna alle bekende mailplatforms als Exchange, Domino en Groupwise. Bovendien biedt MS-Exchange al enige tijd Web Access om via Internet Explorer de eigen Outlook-omgeving te benaderen.
Maar al deze methoden kennen nog steeds fysieke en organisatorische beperkingen. In sterkere mate zelfs wanneer medewerkers naast e- mail ook graag over agendas, takenlijsten en adresboeken (PIM-functionaliteit) willen beschikken.

Synchroniseren met de bedrijfswerkplek
Via infrarood, cradle, USB of (tegenwoordig) Bluetooth gegevens uitwisselen is de klassieke synchronisatiemethode voor PDAs. Deze technologie heeft als grootste nadeel dat e-mail & PIM-informatie pas verwerkt wordt als er een directe koppeling is met de mailclient op de desktop. Om het adresboek en de agenda bij te werken is deze traditionele manier van werken nog acceptabel, voor e-mail is het achterhaald vanwege de grote tijdsvertraging.

Mail & PIM-informatie raadplegen via internet
Verbetering ontstond met de mogelijkheid thuiswerkers of remote werkplekken via internet- koppeling te verbinden met het bedrijfsnetwerk. Hoewel bewerkelijk om te realiseren, voldoet deze werkwijze in basis prima om de gewenste data op locatie in-sync te laten lopen met de centraal beheerde
gegevens.

Bovenstaande twee methodes hebben beiden evenwel nog twee grote nadelen. In de meeste gevallen is, op gezette tijden, koppeling aan een fysieke werkplek nodig (denk ook aan onderhouds- en backuptaken). En ze vereisen beiden interactie van de gebruiker. Dat wil zeggen: er gaat pas iets
gebeuren als je zelf het initiatief neemt om contact te maken en de synchronisatie met de mailserver te starten.

Push Mail
Push mail - het woord van de afgelopen jaren in mobiliteit - heeft de eerder beschreven situatie omgedraaid, door ervoor te zorgen dat mail en PIM-data direct bij binnenkomst of wijziging centraal verstuurd wordt naar de ontvanger op locatie. Het synchroniseert e-mail en PIM-gegevens, vult
alle gewenste functionaliteit in, en doet dat zonder fysieke beperkingen en zonder noemenswaardige vertraging. En dat dírect zodra de informatie binnenkomt op de mailserver. Aangezien push mail ontwikkeld is voor gebruik op mobiele UMTS/GPRS-netwerken biedt deze technologie 24/7 toegang tot e-mail en PIM-gegevens, én creëert het een schat aan aanvullende mogelijkheden.

Push mail wordt door de meeste netwerk- operators aangeboden in twee varianten:

1 Web of internetversie
Bij de meeste web- of internetversies van push mail (zoals bij BlackBerry Internet Service of Visto pocket connect webclient) krijgt de gebruiker een apart e-mailadres bij de provider waar- op hij voortaan 24/7 live bereikbaar is. Deze variant is ideaal voor mensen die geen eigen mailserver hebben, of te weinig mobiele medewerkers ondersteunen om de aanschaf van een Enterprise mailgateway te rechtvaardigen, zodat het geen probleem is dat de live ontvangen data in het toestel niet tweeweg gesynchroniseerd wordt met de kantooromgeving.

2. Enterprise-versie voor koppeling aan eigen bedrijfsnetwerk
Bij de Enterprise-versie van push mail (zoals aangeboden door BlackBerry Enterprise server, Goodlink Server, Nokia Intellisync en MS Push mail) wordt software in het bedrijfsnetwerk geïnstalleerd - meestal op een aparte server - die veranderingen in de mailserver direct doorgeeft aan de PDA of
smartphone. Dit proces is volledig twee-weg, wat betekent dat veranderingen die plaatsvinden aan beide kanten gesynchroniseerd worden. De centrale mailbox is zo altijd in-sync met het mobiele
toestel, ínclusief alle PIM-taken als contacten, agenda en to-do lijsten. Bovendien ondersteunen de Enterprise-versies vaak tal van extra opties als remote file-synchronisatie of applicatie-acces via dezelfde gateway.

Voordelen van Enterprise push mail:
E-mail, agenda, contacten, taken en telefonie in één
Automatisch en direct ontvangen van e-mail en attachments
Attachments op locatie kunnen lezen en bewerken
Gebruik van mailaccount bij eigen ISP of mailserver
Internetbrowsing via WML en HTML
Mogelijkheid om 3rd party software te gebruiken
Geschikt voor een array aan PDAs en smartphones

Keuze Enterprise-provider
De technologie van Push mail is inmiddels volwassen en werkt al bij vele bedrijven naar tevredenheid. Het is wel zaak goed te onderzoeken welke variant het beste bij uw organisatie past, aangezien er veel keuze is, met daarbinnen nog de nodige diversiteit aan mogelijkheden.


HAAL NU MEER UIT UW NOTEBOOK DANKZIJ GEINTEGREERD UMTS-BREEDBAND

Als ondernemer wilt u de beste prestaties uit uw notebook halen. Voor uzelf en uw personeel. Of u nu wilt internetten, e-mailen, contact maken met het bedrijfsnetwerk of probleemloos zware bestanden moet downloaden, met een *UMTS Breedband verbinding kan nagenoeg alles. Waar u ook bent! Snel, veilig en gemakkelijk. Om dit mogelijk te maken hebben Lenovo en Vodafone de nieuwste ThinkPad X60s en T60 voorzien van een geavanceerde mobiele dataverbinding. Te vergelijken met een SIM-kaart in uw telefoon.
* UMTS-breedband technologie maakt snelheden mogelijk tot 1.8Mbps

Zakelijke mobiliteit zonder zorgen
E-mail, internet en bedrijfsinformatie overal en altijd bij de hand. Zonder software te installeren of een aparte kaart in uw notebook. Toonaangevende fabrikanten leveren de nieuwste notebooks met Vodafone Mobiel Breedband technologie al ingebouwd. Dat is gemakkelijk, betrouwbaar en voordelig.

Voordelen:
Alles wat u nodig heeft om mobiel te werken, in één notebook, voorgeïnstalleerd door de fabrikant
Profiteer van ons wereldwijde netwerk. En ontdek de bewegingsvrijheid die een continue verbinding u biedt.
De geïntegreerde oplossing spaart de batterij van uw notebook. Ook netwerkprestaties zijn beter, doordat de
antenne is ingebouwd in het beeldscherm.
Geen afzonderlijke aanschaf van een datacard of kans op verlies of beschadiging ervan.

Een voorbereide notebook voorziet u makkelijk van een SIM-kaart en u profiteert direct van alle voordelen.

handshake

Persoonlijk advies... bel SysWorks
Nog geen klant en advies nodig?
046-4571220mobility1

 

Onze partners:

OL - smart cloud solutions -transparant

Kreuze logo

RB Sound nieuw

Copyright © 2012, SysWorks B.V. Alle Rechten Voorbehouden.